90’lar Çocuklarının Kırtasiye Malzemeleri

17-05-2019 21:48
90’lar Çocuklarının Kırtasiye Malzemeleri

90’lar Çocuklarının Kırtasiye Malzemeleri


Son yılların en trend hareketlerinden biri olan eskilere dönüş modası, artık beklendiği üzere kırtasiye malzemelerini de vurdu. Onlarca trend arasından en çok beğenileni olarak karşımıza çıkan 90’lar modası sayesinde artık sizi duygulandıracak hatta çoğu zaman aklınıza pek eğlenceli anıları getirecek 90’lar kırtasiye malzemeleri ile çocuklarınızı mutlu edebileceksiniz.

Dönem dönem özellikle de eski esnafların bulunduğu yerlerde denk geldiğiniz ve kendi çocukluğunuzu anımsatan eşyalar ile mutlu oluyorsunuz değil mi? Hatta aranızda hala pek çok kişi okul yıllarına ait kalemlerini, fiş defterlerini ya da kitaplarını saklıyordur. İnsanı alıp götüren bazen duygulandıran bazen de kahkahalar attıran o 90’lar çocuklarının kırtasiye malzemeleri artık raflardaki yerini aldık desek, ne hissedersiniz?


Rengarenk Kalemler


Hatırlıyor musunuz, 90’larda her yerde rengarenk kalemler vardı. Aklınızın bile alamayacağı kadar renkli bir ortamdı kırtasiyeler. İnsan içine girince bir an olsun hemen kendini kaybediverirdi. İşte bu modayı yeniden yaşatacak olan o renkli ve ilgi uyandıran kalemler artık yine oldukça moda. Hem de üstünde süsler, emojiler ya da birbirinden eğlenceli çizgi film karakterleri ile. Düşündükçe bile insanın gözleri yaşarıyor öyle değil mi?


Gizli Sohbetlerin Dayanağı Olan Kalem tıraşlar

 

90 çocuğu olup da derslerde kalem açma bahanesi ile gizli gizli konuşmayan yoktur her halde değil mi? Elimizde rengarenk kalemtıraşlar, eldeki kalem bitene kadar açma yarışlarına girerdik. Genelde kızlar pembe ve kırmızının eşsiz tonları erkeklerde de maviler. Kocaman gösterişli kalemtıraşlar ile aklımızı başımızdan alan o özel ürünlerin hepsi artık 90’lar çocuklarının kırtasiye malzemeleri ile yeniden hayatlarımıza giriyor.

 

Birbirinden Güzel Elişi Kağıtları ve Havalı Yapıştırıcılar


Elişi kağıtlarının en güzel tarafı bizce havalı yapıştırıcı kullananlardaydı. Hatırlarsınız illaki, böyle kocaman altından çevrilerek açılan ve herkesi kıskandıran…Uhular vardı birde, gerçi kimse onu kapıt yapıştırmak için kullanmaz genellikle işaret parmağı ile baş parmağını yapıştırırdı. Sonraki derste de o yapışkanları parmaktan sökmeye uğraşılırdı.

 

Ruj Silgileri Unutanın Kalbi Kurusun!


Herhalde okul hayatı boyunca rengarenk ürünleri kullanmaktan bıkmayan kişilere bugün yine o imkanlar verilse aynı ürünleri alırlardı. Kız çocuklarının erkek çocuklara göre daha gösterişli ürünleri sevdiği hatta hep ablalarına özendiği o 90’lı yıllarda en azından 1 tane bile olsa ruj görünümlü silgisi olmayan yoktu. Silip silmemesi değildi çünkü önemli olan. Önemi o havalı açılıp kapanmasından geliyordu.


Tükenmez Kalemlere Olan Büyük İlgi


Nedense o yıllarda küçük çocuklara sanki tükenmez kalemler yasaklanmıştı. Abilerinden ablalarından kalem alanlar hariç tabi. Mesele kalemliğinden renkli renkli tükenmez kalem çıkaranların havası artık o yıl komple sürerdi. Şimdi bu heyecanı sizlerde çocuklarınıza yaşatmak istersiniz değil mi? Hissettiklerinizi, birebir onların da hissedip; sizin verdiğiniz tepkileri onların da yaşamasını?


Çok Gözlü Kalem Kutuları


90’lar çocuklarının kırtasiye malzemeleri nedense insanı Disneyland’ta hissettiriyordu. Birbirinden güzel kalemlerin sıralandığı kalemlikler vardı mesela. Ama öyle 1 veya 2 gözlü değil. Sanki onun içine dünyaları sığdıracakmış gibi aldığımız kocaman bir sürü, bir sürü gözleri olan.

 

Kıskandıran Pastel ve Sulu Boyalara Ne Dersiniz?


Bütün çocukların istisnasız sevdiği ilk derslerden biri de kesinlikle resim dersleriydi. Özene bezene herkes önce boyalarını çıkarırdı. Haftalara bölünürdü mesela dersler. Bir derste sulu boya ise ötekinde pastel boyalar. Yanındaki, önündeki ya da arkandaki arkadaştan genellikle sende hiç olmayan ten rengini alma çabaları başlardı. Nedense öyle kocaman boya takımları olan öğrenciler hep sevilir, herkes onlarla arkadaş olurdu.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.