Defter Özellikleri ve Defter Alırken Nelere Dikkat Etmeli

17-05-2019 21:34
Defter Özellikleri ve Defter Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Defter Özellikleri ve Defter Alırken Nelere Dikkat Etmeli


Birbirinden farklı ebatları ve sayfa sayıları ile dikkat çeken defterler hem okul hem de iş hayatında sıkça kullanılan ürünlerin başında gelir. Kareli, çizgili ya da çizgisiz olarak farklı seçeneklerle sunulan bu defterler genellikle kişinin yaşı, kullanım amacı veya tasarımları nedeniyle seçilebilir.

Bu konuda zorluk yaşayan ve dikkat edilecek hususları gözden kaçıran kişiler için defter özellikleri ve alırken nelere dikkat edilmeli genel olarak açıklayalım.


Kullanım Amacınızı Belirleyin


Öncelikle var olan bir ihtiyacınız için defter alacaksanız ilk işiniz o defteri ne için kullanacağınızı netleştirmek. Öyle ki bir okul çocuğu için farklı iş hayatı için farklı ya da özel notlar almak için farklı defterler kullanmanız gerekir. Bu durumu gözünüzden kaçırmadan size veya almak istediğiniz kişiye uyacak en ideal defteri almalısınız.

 

Ebatlara Dikkat Edin


Defter alma amacınızı netleştirdikten sonraki ikinci işiniz almak istediğiniz defterin edatları olmalıdır. Keza çok küçük veya çok büyük ebatlar sizi zorlayabilir. Amacınıza en iyi şekilde hizmet edecek olan defteri almanız hem kolay taşınamaya hem de kullanım anında sizi zorlamayacağı için büyük oranda işleri yoluna koyacaktır. Ancak işinize yaramayacak ebatlarda bir defter almak size sadece para kaybettirir. Bu nedenle defter özellikleri ve alırken nelere dikkat edilmeli konusu sandığınızdan daha önemlidir.


Sizi Zorlayacak Seçimler Yapmayın


Pek çok kişi defter alışverişine çıktığı zaman aslında hiç işine yaramayacak, ya da gereksiz özellikleri bulunan defterlere yığınla para harcıyor. Bu durum zaten genellikle kişinin defteri alma amacını yanlış belirlemesi ile alakalıdır. Örneğin okul ihtiyacı için alınan bir defterin çizgisiz olması küçük çocukları fazlasıyla zorlar. Bu tarz yanlış seçimler yerine işinize yarayacak defterlere yönelmelisiniz. Ya da iş yeri için hesap kitap yapma amacıyla alacağınız bir defterin kareli olması daha düzenli ve kolay not almanızı sağlar, bu kriterleri es geçmeyin.


Yaş Kriterine Dikkat Edin


Özellikle çocuklarınıza defter alışverişine çıktığınızda onların yaşlarını dikkate alın. Kullanmak istemeyeceği veya diğer cinsiyetlere özel tasarımları bulunan defterleri almamaya özen gösterin. Bu konu özellikle ilk defa okula başlayacak olan küçük çocuklarda defter özellikleri ve alırken nelere dikkat edilmeli konusunda da büyük bir öneme sahip. Keza istenmeyen defterleri zorla çocuklarınıza kullandırmanız onların kısa sürede sıkılmasına neden olacaktır.


Kağıt Türüne İyi Bakın


Önemsiz gibi gözükse de bir defter alışverişinde ilk bakılması gereken, o defterin üretildiği kağıt türüdür. Keza çok önemli konularda not alacaksanız ya da ince uçlu kalemleri sık kullanıyorsanız kağıt hamuru kötü olan defterler kolay yırtılıp delinecektir. Bu konu çocukların okul defterleri için de çok önemli çünkü yazı yazma anında sık yapılan hatalar silgi yoluyla kötü hamurlu defterin yırtılmasına neden olur.


Kullanışlı ve Hafif Olmasına Özen Gösterin


İster iş hayatı isterseniz de okul için gerekli olan defter alışverişlerinde çok ağır defterleri tercih etmeyin. Her ne kadar şıık gibi gözükse de bu tarz defterleri tüm gün taşımak kişileri özellikle de küçük çocukları fazlasıyla yoracaktır. O nedenle kağıdı kaliteli ancak ağırlığı çok olmayan defterler işinize daha çok yarar.


Ek Özellikleri Bulunan Defterler İş Hayatı İçin Birebir


İş yeri kullanımı için defter arıyorsanız fonksiyonları yüksek olan defterleri seçin. Bunlar genellikle telli ve ek not kağıtları taşıyan defterlerdir. Kaldığınız yeri kolay bulmaya yarayan ayraçları ya da minik notlar almanızı sağlayan yapışkanlı kağıtları bulunur. Bu sayede hem zamandan kazanırsınız hem de işlerinizi aksamadan yürütebilirsiniz.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.