Kaligrafi Kalemi Nedir?

30-06-2019 20:48
Kaligrafi Kalemi Nedir?
       
Kaligrafi, temelde güzel yazı sanatı olarak ifade edilmektedir. Süsleme olarak da sergilenen bu sanatın, uygun aparatlar eşliğinde gerçekleşmesi esas alınır. Mesela bu sanatın icra edilmesine katkı sağlayan kaligrafi kalemleri bulunuyor. Kaligrafi kalemi nedir sorusuna karşılık olarak;

Farklı uçlara sahip olan güzel yazı kalemleri arasındadır. 
Farklı uçlardan ziyade renk alternatifleri de bulunuyor. 
Yuvarlak ya da sivri uçlara sahip olan kalemler arasında. 

Bu kalemler ile yazılan yazılar daha fazla estetik görünüme sahiptir. Özellikle de uç yapılarından kaynaklı olarak yazıların daha şık bir görünüm kazanmaları esas alınır. Özellikle de Arap harflerinin bu tarz kalemler eşliğinde yazılması ve çeşitli objelere işlenmesi söz konusudur. 

Kaligrafi Kalem Markaları


Kaligrafi kalem nedir öğrenenler satın alma aşamasında markaları değerlendirmeye başlayabilir. Nitekim her markanın farklı özellikleri ile kalemlerini sergilediği açık durumda. Bu anlamda başı çeken markanın Artline olduğunu belirtmek gerek. Nitekim suya dayanıklılığı ile adını duyuran bu kalem, kaligrafi yazılarında sık sık kullanılmaktadır. 

Artline kadar popüler olan bir diğer marka ise Edding olarak karşımıza çıkıyor. Bir de Marvy markası bulunmaktadır. Farklı renk alternatiflerine sahip olan bu markaların kalemleri de talep görüyor. Satın almak isteyenler renkleri arasından seçimini yapmak siparişte bulunuyor. 

Kaligrafi Kalem Özellikleri 


Kaligrafi kalem nedir merak edenlere tüm özellikleri ifade edilir. Ürünü satın almadan önce özelliklerini değerlendirmeniz esas alınır. Hemen arkasından ise fiyatları gelmektedir. Özelliklerine bağlı olarak farklı fiyatlar sergilenir. Başta ise sergilenen kalem detaylarından söz etmek gerekirse;

-Kalem Uçları; Farklı mm değerlere sahip olan uçlara yer verilir. En küçüğü 1 mm olarak tasarlansa da çok fazla tercih edilmiyor. Çünkü kaligrafi yazısının bu tarz kalemlerde çok belli olmadığı görülüyor. Daha çok 2 ile 3 mm uca sahip olanlardan sonuç alınmaktadır. 

-Yazılar; Dekoratif amaçla sergilenen kalemler de ayrı bir şekilde sıralanır. Genel olarak su bazlı pigmentlere sahip olan bu tarz kalemler ile estetik görünümler elde edilmektedir. Gerek küçük gerekse büyük objeler üzerine yazı yazmaya uygundur. 

Kaligrafi Kalem Renkleri 


Kaligrafi sanatında daha çok mat siyah rengine yer verilir. Nitekim siyah rengi sayesinde estetik yazı stilinin daha belirgin hale gelmesi söz konusudur. Son zamanlarda farklı olarak birkaç renk alternatifi dahi sergileniyor. Mesela altın renkli olanların yine estetik yazı oluşturmada etkisi büyüktür. 

Altın olanların akabinde de gümüş geliyor. Yani siyah, altın ya da gümüş renklerinden seçiminizi yaparak sipariş verebilirsiniz. Bir de uçlarını değerlendirmeniz, 2 ya da 3 mm olarak tasarlananları seçmeniz gerekiyor. 

Kaligrafi Kalem Fiyatları


Kaligrafi kalem üretimine yer veren markalar yukarıda belirttiğimiz şekildedir. Markalara göre farklı fiyatlandırmalara yer verilmektedir. Bunun yanı sıra kalem uçları ve renkleri dahi fiyatların değişmesine etki ediyor. Kısacası ürün özellikleri üzerinden fiyatları değerlendirmeniz esas alınır. Genelde de makul ücretlerden kalemlerin sergilenmesi söz konusudur. 

Kaligrafi Kalemlerine Özel Mürekkepler


Önceden de belirttiğimiz üzere su bazlı olacak şekilde pigment mürekkep temin etmeniz gerekir. Markaya yani kalemin yapısına göre mürekkep seçilmelidir. Siyah, altın ve gümüş olarak renk alternatifleri sergilenir. Farklı olarak mavi gibi canlı renklerden mürekkep temin edebilir ve kullanabilirsiniz. Yani;

Yumuşak uçları ile kolayca şekil vermeniz mümkün olacaktır. 
Estetik görünümlere sahip olan yazılar için kullanılabilir. 
Küçük ya da büyük uçlara sahip olanlar kullanım alanına göre tercih edilmelidir. 

Bir de kullanım alanına göre renk tercih etmek gerekir. Yaygın bir şekilde bu güzel yazı sanatı için siyah tercih edilmektedir. 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.